}); İrmikli Hira Tatlısı | İncilay yemek tarifleri blogu

Hira Tatlısı

İrmikli Hira Tatlısı Tarifi

  İrmikli hira tatlısı sevilen irmikli tatlılar arasında yer alır.Tatlı diğer tatlılara göre şerbetinin hazırlanışı ile farklılık gösterir.

Adını şu aralar sıkça duyduğumuz tatlı,özellikle bayramlarda ikramlık olarak baklavaya alternatif olarak yapılmaktadır.

İşte tüm ayrıntıları ile hira tatlısı yapımı;
  • 2 su bardak irmik
  • 2 tane yumurta
  • 20 gram kabartma tozu
  • 1 su bardak yoğurt
  • 5 gram vanilya
  • 2 su bardak un
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • Bulama yapmak için:1 su bardağı irmik

Hira tatlısının şerbeti için malzemeler;

  • 4 su barda toz şeker için 4 su bardak su kullanılır.

İrmikli Hira Tatlısı Yapılışı

Unu bir kenara ayırın.Kalan malzemeleri karıştırma kabına alarak özdeş olana kadar karıştırın.Unu karışım üzerine az az ekleyerek karıştırın.Yumuşak bir hamur karışımı elde edin.Hamuru 5 dakika dinlenmeye alın.

Dinlemiş hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar alarak avuç içi yardımı ile top hamurlar oluşturun.Top hamurları irmiğe eşit oranda bulayın.İrmikli topları fırın tepsisine birbirine temas etmeyecek şekilde dizin.

Fırını ısınmaya alın.Fırında 180 derece ayar ile üzerileri hafif kızarık oluncaya kadar kontrol ederek pişirin.

Pişmeye yakın uygun tencere içinde şeker ve suyu iyice karıştırın.Fırından çıkan sıcak tatlı hamurları üzerine şerbeti eşit dağıtarak dökün.Üzerilerine Antep fıstığı veya Hindistan cevizi serpiştirerek servis edin.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt