}); Rozase | İncilay yemek tarifleri blogu

Rozase

Rozase Hastalığı  Nedir ?

Rozase,bir tür deri hastalığıdır.İlk çıktığında akne türü olarak adlandırılan bu hastalık beyaz noktaların olmaması sebebiyle farklı bir durum olarak ele alınmaya başlanmıştır.

Genellikle açık tenli kadınlar ve orta yaş üstü erkeklerde görülmektedir. 

Yüzde burun,yanak,alın,göz kapakları üstündeki deride görülmektedir.Yüzeydeki derinin iltihaplanması ve kan damarlarının genişlemesi ile oluşur.

İltihaplanma çok şiddetli ise bu alan şişebilir veya bu şişlik kalıcı duruma gelebilir. 

Yanak kısımlarında çok küçük örümcek şeklinde toplardamarlar oluşabilir.Yüz gergin kırmızı parlak bir hal alır.

Nedeni bilinmemektedir.Daha çok genetik sebepler üzerinde araştırma yapılmaktadır.

Yüzde oluşan bu hastalık kişiye psikolojik rahatsızlık vermektedir.

Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedavisi hekim kontrolünde tablet ya da kapsül şeklinde uzun süreli kullanılan antibiyotik ile yapılmaktadır.Hastalığın yüze dağılmaması için tropikal kremler reçete edilir.

Rozase Hastalığını Kendi Kendinize Tedavi Edebilirsiniz

Yediğiniz yiyecekleri ve içtiğiniz içecekleri kayıt altında tutarak cildinizi hassalaştıran maddeleri anlayabilir kontrol altında tutabilirsiniz. 

Yapılan araştırmalara göre alkol tüketimi,güneşe çok çıkmak,aşırı sıcak içecekler içmek,baharatlı yiyecekler yemek hastalığı tetiklemektedir. 

Bazı kişilerde peynir ve kafein de rozaseye neden olmaktadır.

Yüzünüzü günlük düzenli nemlendirme ve temizlik yaparak ve ayrıca hassas bir cilde sahipseniz uygun kremler kullanarak durumdan kurtulabilirsiniz.

Halk arasında gülleme adı ile adlandıran bu rahatsızlık kontrolden çıkar duruma gelmeden mutlaka konu alanında uzman hekime danışınız.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt