}); Yumuşacık Poğaça | İncilay yemek tarifleri blogu

 Yumuşak Poğaça

Nefis Yumuşacık Poğaça Nasıl Yapılır?

Yumuşak Poğaça İçin Malzemeler;


Bir su bardağı süt ılık
Bir su bardağı su ılık
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir paket maya 
Üç yemek kaşığı şeker 
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz 
İki yumurta akı içine sarısı dışına 
Yeteri kadar un 
Yumuşacık Poğaça Tarifi
Yoğurma kabımıza maya ve un hariç bütün malzemeleri koyuyoruz unu ve mayayı da eleyerek ilave ediyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz 10 dakika bekletip mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz üzerine bez örtüp 50 dakika Tepside mayalanıyor üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızartıyoruz.Afiyet Olsun


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt