}); İş Yerinde Tacizi Nasıl Önlerim? | İncilay yemek tarifleri blogu



İş Yerinde Cinsel Tacizi Nasıl Önlerim?


Toplumdaki roller değiştikçe kadının cinselliğinde de köklü değişiklikler meydana gelmiştir.Bu değişimler çoğu zaman kadının iş yerinde kendisinden daha güçlü bir erkekle yada bir başka kadınla karşı karşıya geldiği zorba durumlardır. 

Cinsel taciz, taciz eden kişinin cinsel isteklerini yerine getirmeniz durumunda karşılıksız kalmayacağını açık yada dolaylı olarak verilmesi durumunda gerçekleşmektedir.

Diğer olgular ise gizliden gizliye göz korkutmaya yönelik olmaktadır.Cinselliği çağrıştıran hareketler, cinsellik içeren davranışlarla gözdağı vermek,aşırı şehvet ile bakmak yada cinsel konuları aşırı samimi bir şekilde ulu orta konuşmak olarak gösterebiliriz. 

Tacizciler genellikle kendisine itiraz edildiğinde işinizin tehlikeye gireceğini dolaylı olarak size belirtir.Sizi sürekli tehdit altında tutmak isterler.

İster kadın ister erkek olsun herkesin baskı görmediği ve taciz edilmediği ortamda çalışma hakkı vardır. 

Birçok iş yerinde tacizi önleyen kurallar ve bu kuralları çiğneyenleri cezalandıracak yöntemler bulunmaktadır. 

Eğer iş yerinde tacize uğruyorsanız kesinlikle sesinizi yükseltmelisiniz.Sizi taciz eden kişiye rahatsız olduğunuzu ve bu tür davranışları sona erdirmesi gerektiğini doğrudan söylemelisiniz. 

Tacizcinin yaptığı davranışları tarihleri ile birlikte yazın güvenli bir yerde saklayın.(Kamera kayıtları vb için)

Taciz gibi davranışlar sır olarak saklanmamalıdır. Sırrınızı dostlarınız yada çalışma arkadaşlarınızla paylaşın. 

Sizi taciz eden kişi gözünüzü korkutmaya ve tehdit etmeye devam ederse kendisine bir mektupla olanları tarihleri ile birlikte anlatın.Kendisine yasal yollara başvuracağınızı açıkça bildirin. 

Eğer taciz sürerse mektubu sizdeki kopyası, bağlı bulunduğunuz kurum amiri,sendika,öğrenci temsilciliği gibi size bu konuda yol gösterecek insan kaynakları yöneticilerinin izleyeceği yol için bu mektup hukuki süreçte delil oluşturacaktır. 

Öncelikle korkunuzu yenin.Hukuki süreci başlatmaktan çekinmeyin!!!

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt