}); Kaşarlı Poğaça Nasıl Yapılır? | İncilay yemek tarifleri blogu

poğaça kaşarlı

Kaşarlı Poğaça Nasıl Yapılır?

Poğaçayı severiz.Birde içinde mis gibi eriyen kaşar peyniri olursa daha da severiz.Kaşarlı poğaça yapmak hem kolay hemde maliyetsiz...

İşte kahvaltılık içinde kaşar olan poğaçanın malzemeleri;

iki su bardağı süt ılık
Bir su bardağı su ılık
Bir su bardağı sıvı yağ
İki yumurta akı
Üç yemek kaşığı şeker
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
Bir paket maya
Yeteri kadar un
İç malzemesi kaşar
Pekmez susam

Kaşarlı Poğaça Tarifi

Bütün malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz iki saat kadar mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp hafifçe açıyoruz içine peynir koyup kapatıyoruz önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz 30 dakika kadarda Tepside mayalandıktan üzerini bıçakla kesip sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızartıyoruz.
Aynı tarif ile kaşara benzer diğer peynirlerle de bu poğaçayı yapabilirsiniz.Afiyet Olsun.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt