}); Ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » » Ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir?

Ejder meyve

Ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir?


Son günlerde adından sıkça bahsettiren ejder meyvesi faydaları ile popüler bir hale geldi.Peki ejder meyvesi ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?



Ejder meyvesi tropikal iklime sahip olan bölgelerde yetişmektedir.Kaktüs ailesine ait olan meyve kırmızımsı pembe renge sahiptir.

Ülkemizde ejder meyvesi olarak adlandırılan bu meyve  bir çok ülkede red fruit,pitaya ve dragn isimleri ile de adlandırılmaktadır.


Endenozya,Çin ve Vietnamda kültür tarımı yapılmakta ve doğal olarak yetişmektedir.Kültürü dışında doğal yetişen meyve acımsı tada sahiptir.

En çok yetiştiği ülkelerde doğal olarak(kendiliğinden) yetişen ejder meyvesi alternatif tıpta ilaç olarak kullanılmaktadır.Son yıllarda kültür tarımı yapılan ejder meyvesi aşılama yöntemi ile ekşi ve ferahlatan tat duruma getirilmiştir.

Meyvenin  iç kısmı yemeye ve içmeye uygundur.Dış kısmı ise yine alternatif tıpta ilaç olarak kullanılmaktadır.


Yetiştiği yerde enerji kaynağı olarak görülen bu meyve bir çok hastalığa şifa  vermektedir.

İşte ejder meyvesinin yararları;
  • Enerji veren yapısı ile cinsel iktidarsızlığa iyi gelmektedir.
  • Yüksek C vitaminine sahip olduğundan grip,nezle ve boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde faydalı olmaktadır.
  • Kalsiyum ve magnezyum bakımından zengindir.Güçlü kemik yapısının oluşmasında etkisi büyüktür.
  • İçecek olarak kokteyl ve aromalar içinde kullanılan ejder meyvesi diğer içecekler içine karıştırıldığında içeceğin karışım dengesini  sağlamaktadır.
  • Yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelmektedir.
Görüntü olarak ananası çağrıştıran ejder meyvesi ananastan farklı olarak kırmızı pembemsi renge sahiptir.Ananas gibi dıştan soyularak iç kısmı tüketilir.

Ejder Meyvesinin Tüketimde Yan Etkisi Var mı?

Yüksek C vitaminine sahip olduğundan  tek başına tüketilmesi önerilmemektedir.Tek başına aşırı tüketmek (nar gibi)  vücutta şok etkisi(yüksek-düşük tansiyon) yapabilir.Diğer meyveler ile karıştırarak tüketilmesi önerilir.Karışım oranı ise şekerli meyveler için 3'te 1 dir.

Ejder Meyvesi Zayıflatır Mı?
Ülkemizde son 5 yıldır popüler hale gelen bu fantastik meyve haber programlarında ve art niyetli diyet tacirlerinde mucizevi zayıflatıcı meyve olarak sunulmaya başladı.

Zayıflama ile yakından uzaktan hiç bir ilgisi olmayan bu meyve zayıflatma aksine kilo almaya yardımcı olmaktadır.İçeriğindeki güçlü C vitamini,magnezyum ve kalsiyum kilo aldırıcı özelliğe sahiptir.

Zayıflama konusunda tek başına hiç bir meyve veya içecek etkili değildir.Zayıflamak profosyonel bir diyetisyen eşliğinde bilinçli kilo verme sürecidir.

Bu nedenle zayıflatan ejder meyvesi kürü veya ilacı gibi alternatif ilaçlar satan zehir tacirlerine itibar etmeyiniz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt