}); Aç Karnına Tüketilmemesi Gereken Besinler | İncilay yemek tarifleri blogu

Aç Karnına Tüketilmemesi Gereken Besinler

Bazı besinlerin aç karnına tüketilmesi sağlık açısından zararlı olabilir.Bu besinlerin tok durumdayken tüketilmesi uzmanlarca önerilmektedir.

Armut
Lif zengini olan  armut  aç karnına tüketildiğinde midede yer alan mukoza dokusunu zedelemektedir.Özellikle sabah aç karnına tüketilmemelidir.

Domates
Sebzeler içinde asidi daha yoğun olan domates, tannik asidi ile midedeki asit seviyesini arttırmaktadır.Bu asit aynı zamanda mide ülserine sebep olan asittir. 



Muz
Aç tüketilen muz kandaki magnezyum seviyesini yükseltmektedir.Magnezyumun kontrolsüz artması ise kalp için zararlıdır.


Turunçgiller
Özellikle kış mevsiminde sıkça tüketilen turunçgiller  asit bakımından zengin meyvelerdir.Kışın ortaya çıkan reflü,mide gazı gibi rahatsızlıkların sebebi bu turunçgillerin gereğinden fazla ve aç karnına tüketilmesidir.Reflünün çok ilerlemesi ise ülsere sebep olabilir.


Tatlı Çeşitleri
Şekerli besinleri aç karnına tüketmek insülin seviyesini yükseltmektedir.Pankreasa zarar veren bu durum şeker hastalığına sebep olmaktadır.

  "İnsülin direnci testi sağlık ocaklarımızda ücretsiz olarak yapılmaktadır.Eğer test sonucunda insülin direnci başlangıcınız varsa kesinlikle aç karnına şekerli herhangi yiyeceği tüketmeyiniz.


Pastahane Ürünleri
Genellikle imaya ile yapılan pastahane ürünleri (poğaça,simit,şekerli kurabiyeler....)aç karnına tüketildiğinde mide ağrılarına neden olmaktadır.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt