}); Birbirinden Lezzetli 4 Un Kurabiyesi Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu

Birbirinden Lezzetli 4 Un Kurabiyesi Tarifi
Un kurabiyeleri çay ,kahve ve diğer meşrubatlar yanına yakışan nefis kurabiyelerdir.Birbirinden leziz un kurabiyelerini sizler için bir araya getirdim.İşte un ile yapılan kurabiyelerin  tarifleri;



Pudra Şekerli Un Kurabiyesi


1 paket tereyağı ya da margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Yapılışı:Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz. 5 dk.yoğurduktan sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır. (Yumuşak bir hamur elde edilecek) Hamurumuz kıvamını alınca şekil verip 160 derece pişirilir.

Nişastalı Un Kurabiyesi
250 gram margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Yapılışı:Tüm malzemeler yoğurulup şekil verilir. 180 derecede 13-15 dk pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra Şekeri serpilir.Çay ile servis edilir.Afiyet olsun.

Pişmaniye Görünümlü Un Kurabiyesi
Malzemeler:
250 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Hindistan cevizi 
Yaklaşık 4,5-5 su bardağı un (undan una değişiyor )
2 tane vanilya şekeri 
Üzeri için: 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 su bardağı Hindistan cevizi karışımı
Yapılışı:Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri,sıvı yağ, Hindistan cevizini ve vanilya şekerini karıştıralım.Unu azar azar kontrollü ekleyelim hamurumuzun kulak memesi kıvama gelene kadar yoğuralım.Hamura istediğimiz sekli verelim.180 derecede önceden ısıtılmış fırında çok kızarmadan pişirelim.Pudra şekeri ve Hindistan cevizini karıştıralım.Fırından çıkmış sıcak kurabiyeleri karışıma bulayalım.


Tereyağlı Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler
tereyağ 
2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri 
120 gram nişasta 
1 paket Vanilya 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu 
Aldığı kadar un(1 su bardağından az,kontrol ederek yavaşca koyun)
Yapılışı:Un hariç tüm malzemeleri karıştırın,unu azar azar katın,çok koyup da parça parça olmasın,az olupta yumuşak ta olmamalı. yoğurması biraz zor,hamuru bastırarak top seklinde birleştirin.elinize parçalar alıp tezgahta rulo yapın.1 parmak kalınlığında ve 2 parmak eninde kesin.yağlı kağıt serili tepsiye alın.180°C,12 dk.beyaz kalmasına dikkat edin.altı biraz pempeleşebilir.Çıkan kurabiyelerin üzerine 50 gram pudra şekeri,50 gr. Nişasta karışımını eleyin veya bir tarafını çikolataya batırın. bekledikçe güzelleşiyor satılanlardan farksız,uzun süre yiyebilirsiniz, afiyet olsun.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt