}); Diyet Yapmadan Kilo Verilebilir Mi? | İncilay yemek tarifleri blogu

Diyet Yapmadan Kilo Verilebilir Mi?


Diyet yapmadan kilo vermek mümkün.Bu konuda hazırlanmış pratik tavsiyelere uyarak rahat bir şekilde kilo verebilirsiniz.

  İşte diyet yapmadan kilo vermenin sırları;


 Günlük yaşamda içtiğimiz su bu konuda en büyük yardımcıdır.Su toksinleri vücuttan uzaklaştıran hem besleyici hemde tok tutucu temel içecektir.Yemeklerden önce su içmek çok yemek yemeyi engellemektedir.

 Kalitesi olamayan karbonhidratları hayatınızdan çıkarmalısınız.Beyaz şeker,beyaz ekmek,makarna ve pirinç gibi yiyecekler yerine tam buğday ekmeği,kepek ekmeği,bulgur ve doğal meyve şekeri tercih etmelisiniz.

Kendinize yeme disiplini kazandırmalısınız.Porsiyonları küçülterek ana öğünde az ara öğünde kalorisi olamayan geçiştiren yiyecekleri(salata,yoğurt,meyve) yemelisiniz

Diyet ürünlerle zayıflamak efsanedir.Asla diyet ürün almamalısınız.Düşük kalori olarak yediğimiz diyet ürünleri içinde bulunan şeker ve katkı maddeleri sağlığımızın baş düşmanıdır.Bunların yerine doğal ürünler tercih etmelisiniz.

Genellikle "tatlı krizim tutuyor" sözünü söyleyenler bir türlü yapay şekerden kendisini uzaklaştırmamış kişilerin sözüdür.Tatlı canınız çektiğinde ağır tatlılar(baklava vs.) yerine hafif tatlıları tercih etmelisiniz.Unutmayın şekerli tatlı çok güzel kilo yapar.

Beslenme tekniklerini öğrenmelisiniz.Tok tutucu besinleri menünüze almalısınız.Haşlanmış yumurta,zeytin,küçük parça haşlanmış et veya avakado menünüzde yer almalı...

Uyku düzeniniz çok önemli...Sabah geç kalkmamalısınız...Gece geç yatıp sabah geç kalkıp bol bol uyumak sizi sabahın en güzel ışıkları olan D vitaminden uzaklaştıracaktır.Oysaki sabah erken kalkıp bol oksijenli sabah yürüyüş sizin için daha verimli olacaktır.

Uzun süre aç kalarak zayıfladığını düşünenler olabilir.Uzun süreli açlık kan şekerini düşürmektedir.Mutlaka yeme düzeniniz olmalı.Zamanında yemeğinizi yeterince yemelisiniz.

"Biz kadınların vazgeçilmezi arasında kola,bol köpüklü şekerli kahve,çay yanında nefis tatlılar,börekler çörekler yer alır.Çoğunlukla hoş sohbet ile bol bol yeriz..Sohbet arasında  gereksiz yemekten kaynaklı kilo aldığımızdan bile bahsederiz....

Ve hatta yanımızda yemek istemeyen biri varsa çokça eleştirir varsa diyetini bile dayanılmaz ısrarımız ile bozdururuz..."

Bir an önce gereksiz yemekten içmekten vazgeçerek sürekli evde oturmak yerine hafif egzersiz hareketleri yapmalısınız veya bir an önce spora başlamalısınız...


Bu yazımda diyet yapmadan kilo vermenin mümkün olduğundan bahsettim.Aslında bunlar günlük yaşamda olaması gereken altın kurallardır...

Peki siz diyet yapıyor musunuz?Diyet yapmadan kilo vermeye bakış açınız nedir?Yorumlarınızı bekliyorum.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt