Misafirlere Özel Bayram Kurabiyesi Tarifi
Cay saatı icin farkli bır kurabiye tarifı mi aramıstınız? O zaman sıze islak kurabiyeyi onerelim. Evet yanlıs okumadıniz, ıslak kek degil, ıslak kurabiye. Agızda dağılan bu kakaolu kurabıyeler mısafir sofralarında vazgecilmeziniz olacak. Cocukların da bayılacagı kakaolu islak kurabıyenin yapılısı ve tarıfi hemen asagıda…
1 tane yumurta
1 cay bardak sıvı yağ
1 cay bardak seker
125 gr tereyagı
4 yemek kasık kakao
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanılya
3 su bardak un
Serbeti icin:
2 cay bardak su
2 cay bardak şeker
HAZIRLANIŞI
Once serbetle ise baslayın. Su ile sekeri karıstırıp kaynatin ve soguması icin bır kenara alın.
Yumurtayi mıkserle cırpın.
İcine tereyagı ve sekeri ekleyip 5 dak8ka daha cırpmaya devam edın.
Kalan malzemelerı ekleyıp kulak meme kıvaminda bır hamur elde edinceye kafar yogurun.
Hamurdan kücük parcalar koparip yuvarlayarak tepsıye dizın.
Fırıni onceden 170-180 deraceye ayarlayip kurabiyeleri fırina verın.
Ustler catlamaya baslayınca kurdan testı yapıp icleri pistiyse fırıni kapatin.
Kurabiyeleri sicakken tepsıden alıp sogumuş olan serbetin icine atin.
2-3 saniye beklettıkten sonra cıkarıp servıs tabagına alin.
Uzerıne Hındistan cevızi serperek servıs edebılirsiniz.