Sulu Börek Hingel Tarifi
Hamuru için
5 su bardağı un
Tuz
1 tane yumurta
Su
İç harcı p4 orta boy patates
Sivi yağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sosu için
de Bir miktar sivi yağ
by1 çay kaşığı biber salçası
spul biber
3-4 diş sarımsak
*1 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı sumak
Haşlamak için
Kaynar su
be Tuz
Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlayalım
ezelim ve bir tavada yağ,
salça ,baharatları kavuralım patatese
ilave edelim karıştıralım patatesi soğumaya bırakalım.
Hamuru için bütün malzemeleri
derin bir kaba alalım ele yapışmayan
yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru bezelere ayıralım ve yeteri büyüklükte açalım bir su
bardağı yardımıyla daireler kesip iç
harçtan ekleyelim ve ağzını bükerek
kapatalım. Hamur bitene kadar bu
işlemi tekrar edelim.
Hazırladığımız patatesli börekleri
kaynatığımız suya atalım ve
haşlayalım. Haşlanan börekleri derin
bir kaba çıkartalım.
Sosu için bir tavaya sıvı yağ,
salça ve baharatlar alalım kavuralım
samırsağı ezelim kavuralım böreklerin
haşlama suyundan bir kepçe
yardımıyla 2 kepçe sosa ilave edilir ve
bir iki taşım kaynatın altını kapatın.
Haşlanan böreklerin üzerine bu
sostan dökerek servis edilir.
Afiyet olsun sağlıcakla kalın
inaallah