}); Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır

 Ramazan pidesi, Ramazan ayında özellikle iftar sofralarında sıklıkla tüketilen ve geleneksel olarak hazırlanan bir ekmektir. İşte Ramazan pidesinin nasıl yapılacağına dair bir tarif:

Malzemeler:


1 paket yaş maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)


1 su bardağı ılık su


1 tatlı kaşığı tuz


1 tatlı kaşığı şeker


2 yemek kaşığı zeytinyağı


4,5 su bardağı un (isteğe bağlı olarak biraz daha eklenebilir)


1 su bardağı ılık süt


1 adet yumurta (üzeri için)


Susam ve çörek otu (isteğe bağlı, üzeri için)



Yapılışı:


1. Mayayı Hazırlayın: Ilık suyun içinde şeker ve mayayı karıştırarak mayanın aktive olmasını bekleyin. 5-10 dakika sonra maya köpürmeye başlamalı.



2. Hamuru Yoğurun: Geniş bir karıştırma kabına un, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Ortasına maya karışımını ve ılık sütü dökün. Karıştırmaya başlayın ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.



3. Hamuru Dinlendirin: Hamurun üzerini örtüp, sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın. Hamur, kabarıp iki katına çıkmalıdır.



4. Şekil Verin: Mayalanan hamuru birkaç kez yoğurun ve şekil vermek için küçük parçalara ayırın. Dilediğiniz büyüklükte yuvarlak şekiller oluşturun.



5. Üzerini Hazırlayın: Pidelerin üzerine yumurta sarısını sürün. Dilerseniz susam ve çörek otu serpebilirsiniz.



6. Pişirme: Önceden ısıtılmış 200-220°C fırında, pideler altın rengini alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.



7. Servis: Fırından çıkan pidenin üstü hafifçe yumuşacık olur. Sıcak servis edebilirsiniz.




Afiyet olsun! Ramazan pidesi, özellikle sıcak tüketildiğinde çok lezzetlidir.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt