}); Talaş Böreği Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Talaş Böreği Tarifi

 Malzemeler:


3 adet yufka


200 gram beyaz peynir (ya da lor peyniri)


100 gram tereyağı (eritilmiş)


1 adet yumurta (hamurun üzerine sürmek için)


1 çay bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı, yufkaların arasına sürmek için)


Tuz


Karabiber


Kimyon (isteğe bağlı)



Yapılışı:


1. İç harcı hazırlayın: Beyaz peyniri bir kaseye alıp çatalla ezin. Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyin. Karıştırın ve iç harcınız hazır olsun.



2. Yufkaları hazırlayın: Yufkaları tezgaha serin. Birinci yufkayı alın ve üzerine sıvı yağdan biraz sürün (isteğe bağlı). Yufkayı dört eşit parçaya bölün.



3. İç harcı yerleştirin: Yufkanın her bir parçasının ortasına hazırladığınız peynirli harçtan bir miktar koyun. Ardından yufkaları dikkatlice sarın, ancak tamamen kapatmayın, bir tarafını açık bırakın.



4. Talaş şekli verme: Sarılı yufkayı elde ettikten sonra, yufkayı kendi etrafında burarak sıkıca sarın. Bu şekilde talaş gibi bir görüntü elde etmiş olacaksınız.



5. Fırın tepsisine yerleştirin: Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve bir yumurtayı çırpıp sürün.



6. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.




Sıcak servis edin ve afiyetle yiyin!



About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt