}); Saray Sarması Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Saray Sarması Tarifi

 



Saray Sarması, Osmanlı mutfağının zarif tatlarından biridir ve misafirlere sunulabilecek şık bir tatlıdır. İşte Saray Sarması tarifi:


Malzemeler:


Kadayıf İçin:


500 gram kadayıf


100 gram tereyağı


1 su bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)



Kreması İçin:


2,5 su bardağı süt


1 su bardağı toz şeker


1 yemek kaşığı un


1 yemek kaşığı nişasta


1 paket vanilin


1 tatlı kaşığı tereyağı



Şerbeti İçin:


1,5 su bardağı toz şeker


1,5 su bardağı su


Yarım limon suyu



Yapılışı:


1. Kadayıfı Hazırlayın:


Kadayıfı hafifçe didikleyin ve tereyağını eritin. Tereyağını kadayıfın üzerine dökün ve karıştırarak, kadayıfın her yerine yayılmasını sağlayın.


Kadayıfı, orta büyüklükte bir tepside yayın. Üzerine ceviz serpebilirsiniz.


180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin. Pişen kadayıfı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.




2. Kremayı Hazırlayın:


Bir tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.


Kremanız kıvam aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.




3. Şerbeti Hazırlayın:


Şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. 5-6 dakika kaynatıp şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.




4. Saray Sarmasını Birleştirin:


Soğuyan kadayıfın üzerine, hazırladığınız kremayı dökün ve güzelce yayın.


Kremalı kadayıfı sıkıca rulo şeklinde sarın.


Ruloyu dilimleyin ve servis tabağına dizin.




5. Şerbeti Ekleyin:


Son olarak, soğuyan şerbeti sarmaların üzerine dökün.


Şerbeti çekmesi için bir süre bekletin.





Saray Sarması hazır! Soğuyunca servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
This is the most recent post.
»
Previous
Önceki Kayıt