}); Vişnenin Faydaları | İncilay yemek tarifleri blogu


Güçlü Antioksidan Kaynağı Vişnenin Faydaları

Prostat kanseri ve kolon kanserinden alzheimer'e kadar pek çok hastalığı önleyen ve bu hastalıklara karşı koruyan vişnenin faydaları saymakla bitmiyor.

Vişne glisemik endeksi düşük meyveler arasında yer alıyor.Bu yönü ile diyabet hastaları için ara öğün olarak tüketilmesi uzmanlarca öneriliyor.

Kalori bakımından düşük olması ile kan şekerinin aniden yükselmesini önlemektedir.Ekşimsi ve az şekerli lezzeti ile diyabet ve diyet listelerinde sıkça yer almaktadır.


Vişnenin Yararları Nelerdir?

  • İyi bir mentolin kaynağı olarak görülmektedir.Özellikle uyku sorunu yaşayan bireylerde mentolin hormonunu düzenleyerek uyku düzenini sağlamaktadır.
  • Bel ve çevresinde oluşan yağlanmanın giderilmesi için tüketilmesi uygun görülmektedir.Toksin temizleyici etkisi ile yağlanmayı engellemektedir.
  • Kan basıncını dengede tutan vişne kalp damar hastalıklarına iyi gelmektedir.Aynı zamanda kalbi korumaktadır.
  • Reng pigmenti kırmızı ve mor olan vişne serbest radikal oluşumu engelleyerek vücuttan toksin maddeleri uzaklaştırmaktadır.
  • Beyin hücrelerinin yenilenmesinde ve korunmasında etkili olan vişne alzheimer hastalığına iyi gelmektedir.
  • Güçlü hafıza için tavsiye edilmektedir.
  • İltihabı azaltarak vücutta oluşan ödemi çözmektedir.
  • Vişne suyu yorgunluğa iyi gelmektedir.
  • Üre ve ürik asiti azalttığı için gut hastalığına karşı korur.
  • Kötü kolesterolü düşürür.
  • İçerinde potasyum,kalsiyum,sodyum ve fosfor bulunur.E,A ve C vitaminleri açasından zengindir.
  • Tümör ve prostat kanseri oluşumunu engellemektedir.Tümör hücrelerini baskı altına alarak kolon kanserine karşı korur.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt