}); Kavun İle Diyet Yapılabilir mi? | İncilay yemek tarifleri blogu

kavun diyet


Kavun İle Diyet Yapılabilir mi?

Yaz ayının  lezzetli meyveleri arasında yer alan kavun ile diyet yapılabilir mi?

Kavun ferahlatan tadı yanında metabolizmaya hız kazandıran özelliği ile diğer meyvelerden ayrılıyor.Üstelik karpuza göre daha şekersiz ve kalorisi de düşük.

Yaz diyet menülerinde yer alan bu leziz meyve A,B,B1,B12 ve C vitaminlerini içerisinde barındırıyor.İyot ve brom bakımından zengin olan kavun ,sindirimi harekete geçirmesi ile diyetisyenler tarafından öneriliyor.

Uykusuzluk,kansızlık,damar tıkanıklığı ve strese iyi gelerek metabolizmayı düzenli duruma getiriyor.

Konu alınında uzman diyet hekimleri ise kavunun zayıflatıcı özelliği olduğunu söylüyorlar.Fakat başlı başına sürekli kavun yiyerek zayıflamanın mümkün olmayacağını belirtiyorlar.

Zayıflamanın uzman hekim kontrolünde bilinçli beslenme ve egzersiz süreci olduğuna dikkat çeken uzmanlar kavunun destek yiyecek olarak diyet listelerine eklenebileceğini söylüyorlar.

Kavun ile Desteklenebilecek 1 Günlük Örnek Diyet Listesi


Kahvaltı:Kahvaltıdan önce metabolizmaya hız kazandırmak ve yemek yemek hissini azaltmak amacı ile 1 porsiyon kavun tüketilebilir.Dengeli kahvaltı sonrası bir fincan şekersiz yeşil çay içilebilir.

Ara Öğün:Acıkma hissini bastırmak için yarım yağlı yarım porsiyon yoğurt tüketilebilir.

Öğle:Haşlanmış 100 gram yağsız tavuk tüketildikten yarım saat sonra 1 porsiyon kavun tüketilebilir.

Ara Öğün:Bol yeşillikli  ve limonlu salata tüketilebilir.


Akşam Yemeği:Hafif ve kalorisi düşük balık eti yanında salata tüketilebilir.Yağsız çorba ile akşam yemeği tamamlanabilir.

Diyetlerde her türlü çayı içebilirsiniz.Fakat şeker kullanmadan içmeye çalışınız.Ara zamanlarda açlık krizlerini bastırmak için iç ceviz veya tuzsuz leblebi tüketilebilir.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt